StoryEditorOCM
SplitSVI SU DOBRODOŠLI

U palači Milesi održat će se okrugli stol na temu melanoma: u Hrvatskoj se bilježi povećani broj malignih oboljenja

Piše A. P.
30. listopada 2023. - 11:41

U Palači Milese u četvrtak, 2. studenog, održat će se okrugli stol o melanomu na koji su dobro došli liječnici i svi zainteresirani građani. Hrvatska akademija za medicinske znanosti (HAMZ) u suorganizaciji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti (HAZU) organiziraju okrugli stol, a kako se u Hrvatskoj, poglavito u Dalmaciji, bilježi povećani broj malignih oboljenja, odlučili su početi od teme melanoma. 

- Gosti su nam akademkinja i dermatologinja Mirna Šitum koja je upravo i organizator javnozdravstvenih aktivnosti u prevenciji melanoma, predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti u splitskoj bolnici Neira Puizina Ivić koja će nam nešto reći o pigmentnim lezijama koje se ponekad mogu zamijeniti s malignim lezijama. Otorinolaringologinja Željka Roja prikazat će slučaj rijetkog smještaja melanoma, dok će onkologinja Branka Petrić Miše govoriti o mogućnostima i izazovima u liječenju melanoma - objasnila nam je Duška Martinović Kaliterna, prof. emer. i predsjednica Hrvatske akademije za medicinske znanosti- podružnice Split.

Program počinje u 18 sati. 

18 - 18.25 sati - Javno-zdravstvene aktivnosti u prevenciji melanoma u RH- dvadesetogodišnji put do Nacionalnog programa, akademkinja Mirna Šitum

18.30 - 18.45 sati - Pigmentne lezije, prof. prim. dr. sc. Neira Puizina Ivić

18.50 - 19 sati - Melanom Eustahijeve cijevi - prikaz slučaja, prof. prim. dr. sc. Željka Roje

19 - 19.15 sati - Mogućnosti i izazovi u liječenju melanoma, izv. prof. prim. dr. sc. Branka Petrić Miše

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 07:36