StoryEditorOCM
SplitNA FIRULAMA

U krugu KBC-a Split otvoren novi parking s osamdesetak mjesta: ‘Iznenadila me cijena, okolo je puno skuplje...‘

Piše SPLIT SD
25. lipnja 2024. - 12:31

Naći slobodno parking mjesto u krugu KBC-a Splita, posebno bolničkog kompleksa na Firulama, ravno je dobitku na lutriji. Praktički se ljudi nemaju gdje ni zaustaviti da bi iskrcali bolesnike, a kamoli parkirati. Problem s parkingom muči i tisuće zaposlenika KBC-a Split, pogotovo one koji ne žive u gradu i dolaze automobilima na posao.

Stoga je vijest da je jučer u bolničkom krugu otvoreno novo parkiralište s nekih osamdesetak parking mjesta naišla na oduševljenje mnogih. Parkiralište je, kako neslužbeno doznajemo, napravljeno na privatnoj parcelo u blizini helidroma, na potezu između zgrade Onkologije i Plućnog odjela.

-  Iznenadila me cijena. Sat parkiranja dođe jedan euro, što je znatno manje nego u obližnjim privatnim garažama. I super mi je šta je prvih deset minuta parkiranja gratis, jer tako mogu u miru iskrcat ili pričekat nekoga od obitelji tko mora u bolnicu - javlja nam čitatelj koji nam je poslao fotografije s terena.

Parkiralištem upravlja privatna tvrtka ‘Parking car‘.

Inače, već više puta se spominjalo da će se naplaćivati i kronično prekrcani javni bolnički parking, ali to se nije dogodilo. Još.

Nema više besplatnog parkiranja oko splitske bolnice: ravnatelj Meštrović zatražio pomoć gradskih otaca, tvrdi da je zbog prometnog kaosa ugrožena i sigurnost

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 12:33