StoryEditorOCM
SplitKRATKI PROFIL

Tko je splitska HDZ-ovka koja roditelje naziva ‘ulicom‘? Od ravnateljice do državne tajnice na plaću od skoro 4000 eura

Piše Mario Matana
8. listopada 2024. - 18:18

Brzo se aklimatizirala Splićanka na retoriku zagrebačkih kolega: od ovog ljeta državna tajnica Ministarstva obrazovanja, bivša kandidatkinja za dogradonačelnicu Splita Zrinka Mužinić Bikić, jučer je u razgovoru za Dnevnik Nove TV skupinu zabrinutih roditelja nazvala ‘ulicom‘, kao što su ih uostalom ‘ulicom‘ nazvali i drugi visoki državni dužnosnici.

Dobro, Mužinić Bikić naglasila je kako su donijeli neke konkretne planove kako dalje postupiti u slučaju jednog učenika, odnosno njegovog utjecaja na vršnjake. O čemu je zapravo riječ? Dječak je zbog problematičnog ponašanja u prethodnoj školi doveo do toga da su roditelji ispisali apsolutno svu djecu iz razreda! Pa je za ovu školsku godinu prebačen u drugu školu, gdje evo već drugi dan roditelji odbijaju poslati djecu u školu...

Državna tajnica je kazala da će angažirati pomoćnika u nastavi (zašto to nije napravljeno ranije, u prethodnoj školi, ostala je misterija), a ako to ne pomogne, Mužinić Bikić je između ostalog konstatirala da se odluke o onome što se događa u školi ne mogu donositi – na ulici!

image

Ivica Budimir, Zrinka Mužinić Bikić, Andrej Plenković, Ante Sanader i Tomislav Šuta

Duje Klarić/Cropix

Još uvijek potpredsjednica splitskog HDZ-a na mjesto državne tajnice otišla je kao ravnateljica Osnovne škole Srinjine te predsjednica Mjesnog odbora Srinjine. No, dobro upućeni izvori nam tvrde kako je njen poslovni uspon koincidirao s usponom u stranci.

Detalji imovinske kartice

Kao državna tajnica ispunjavala je imovinsku karticu koja i nije sad nešto pretjerano impresivna. Najznačajnija stavka su primanja, zahvaljujući premijeru Andreju Plenkoviću (zahvalila mu je Mužinić Bikić javno kada je imenovana na mjesto državne tajnice) i rastu dužnosničkih primanja sada ima gotovo četiri tisuće eura neto plaće!

Nekretnine su na supruga, kuća s okućnicom od 735 kvadrata u matičnim Srinjinama je očekivana, kao i nekoliko manjih terena. Nema štednje, iako vozi Audija A6 starog osam godina procijenjenog na nešto manje od dvadeset tisuća eura...

Kako nam kazuju naši izvori, Mužinić Bikić će se najvjerojatnije na predstojećem Saboru HDZ-a koncem listopada u Šibeniku kandidirati za mjesto u Predsjedništvu HDZ-a, što je tek korak u strelovitom napredovanju državne tajnice!

Nazvali smo je i na njen zahtjev poslali poruku da nam komentira posljednja događanja, ali nije uzvratila poziv niti odgovorila na pitanja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 18:18