StoryEditorOCM
SplitPREDIVNA IZLOŽBA

Sutra se u splitskoj gradskoj knjižnici obilježava dan borbe protiv droga. Dođite pogledati radove korisnika Sivog doma

Piše M. U.
23. lipnja 2024. - 17:00

Od ponedjeljka, 24. lipnja pa do 1. srpnja u središnjici Gradske knjižnice Marko Marulić posjetitelji će moći pogledati zanimljivu izložbu kreativnih radova mladih korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici Split. Riječ je o radovima nastalim u okviru projekta ‘‘Kreativni pomak – avantura promjene‘‘ kojega provodi udruga ANST 1700 u suradnji s Centrom i Hrvatskim zavodom za socijalni rad u Splitu.

image

Od ponedjeljka u GKMM

Privatni Album/

Izložbom radova prigodno će se obilježiti i 26. lipnja, Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga. Cilj projekta jest kroz kreativan rad s mladima doprinijeti prevenciju ovisnosti, mentalnom osnaživanju i podizanju kvalitete provođenja slobodnog vremena mladih koji se nalaze u povećanom riziku od socijalne isključenosti.

image

Od ponedjeljka u GKMM

Privatni Album/

Na izložbi će se svojim radovima predstaviti šesnaest štićenika Centra za pružanje usluga u zajednici u Splitu koji su sudjelovali na likovnim i kreativnim radionicama koje su provodili Petar Bilić, waldorfski pedagog i voditelj radno-okupacijske terapije u udruzi ANST, te akademska slikarica Milana Stojić Veža, dugogodišnja vanjska suradnica udruge.

image

Od ponedjeljka u GKMM

Privatni Album/

Kroz kreativan rad mladi su izražavali svoje misli i osjećaje u različitim umjetničkim formama. Blagodati rada s glinom su već općepoznate, a dopuštajući mladima slobodu i samostalnost izbora, kreativan proces postaje i terapijski. Kroz likovne radionice sudionici su učili o različitim likovnim tehnikama, mogućnostima izražavanja vlastitih misli i stavova kroz društveno-angažirane umjetničke forme, ulogama boja u izražavanju emocija itd.

image

Od ponedjeljka u GKMM

Privatni Album/

Radovi koji će biti izloženi u središnjici GKMM-a svjedoče koliko je kreativnost i maštovitost važna za zdrav razvoj djece i mladih, a posebno svjedoče koliko je mladima važno ostaviti poruku i personalizirati svoj rad Zato svakako svratite do Gradske knjižnice, pogledajte njihove radove i doživite njihove poruke jer mladi nam imaju što za reći, samo trebamo znati slušati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 13:15