StoryEditorOCM
Splitdrama u autobusu

Srednjoškolki pozlilo u ‘Prometovu‘ busu, doletio otac: ‘Kontrolor ju je održavao na životu do dolaska hitne...‘

Piše split sd
30. rujna 2024. - 11:08

U četvrtak navečer u autobusu broj 37, oko 20.30 sati, učenica prvog razreda splitske srednje škole bila je na povratku kući. Autobus je vozio u smjeru Trogira, a bio je pun ka‘ šipak, kako obično biva u to vrijeme. U jednom trenutku, kada se autobus našao u Kaštel Sućurcu, djevojci je došlo loše, piše Dalmacija Danas, kojoj se javio M.B., otac petnaestogodišnje učenice.

- Valjda je bila iscrpljena od škole i treninga, vjerojatno joj je pao šećer. U tom trenu je samo zakolutala očima i počela se ljuljat. Blizu nje je bio kontrolor, on je samo bacio sve što je imao u rukama i uhvatio je da ne padne. Vozač je zaustavio autobus, nije dvojio ni trena. Iznijeli su je vanka, a kontrolor joj je mjerio puls, izvadio jezik vanka da se ne uguši, polijevao je vodom po vratu. Održavao ju je na životu dok ne dođe hitna pomoć- ispričao je otac za Dalmaciju Danas.

Otac djevojke zahvalan je djelatnicima Prometa na njihovoj reakciji i na pomoći koju su pružili njegovoj kćeri.

- Autobus je bio pun putnika, nitko od šoka nije znao što bi. Srećom, našao se tu kontrolor koji je znao što radi. Mene je netko nazvao da mi se kćer srušila u busu, ne znam niti tko me zvao. Stigao sam tamo za 3 minute, kad sam je vidio noge su mi se odsjekle. Bio sam u šoku, ali sam vidio da čovik zna šta radi. Pohvalili su ga i djelatnici hitne. Nazvao sam drugi dan Promet da se zahvalim na pomoći, kontrolor me kasnije nazvao, ponudio se čovjek ako treba nešto pomoći. Jednostavno nemam riječi za ono što je učinio. Ne znam kako bi mu se odužio, nema tih para koje mogu platit ovo što je on učinio za moje dite - ispričao je za Dalmaciju Danasdana nakon događaja otac djevojke, sretan što je sve dobro prošlo.

Kontrolor mu je kazao da je to što je učinio - sasvim normalna reakcija. Otac djevojke pak smatra da je to zaista velika gesta.

- Velika je to gesta, hrabra. Vozač nije dvojio ni trena, stao je nasred ceste, nju su iznijeli vanka i učinili sve što su mogli. Ona je došla sebi tek u bolnici kad su joj dali šećer. Napravili su joj još neke pretrage, neke su nam ostale za napraviti, samo da vidimo zbog čega joj se to dogodilo. Da nije bilo njega i njegove reakcije, mogla se ugušit. Isto tako - da je nije uhvatio, mogla je past i udarit glavom -  ispričao je M.B. za Dalmaciju Danas.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 11:09