StoryEditorOCM
Splitkrafne i banane

Sramotni prizori u Spinutu, netko je oko kontejnera razbacao cijelu hrpu otpada. Do kada ćemo se ovako ponašati?!

Piše Petra Klarić
7. srpnja 2024. - 17:57
Plastika u kontejneru za papir, papir u kontejneru za plastiku, a sve dodatno začinjeno cijelom hrpom otpada oko kontejneraČitatelji/Slobodna Dalmacija

Na parkiralištu ispred studentskog doma na Spinutu, točnije oko tamošnjih kontejnera, stvorio se pravi komunalni kaos. Netko je oko već spomenutih kontejnera ostavio cijelu hrpu kartonske ambalaže i drugog otpada, a stanje je toliko loše da građani kažu da jedva s vozilima uđu na parkirna mjesta.

Na toj hrpi može se pronaći kartonske kutije u kakvima se dostavljaju krafne i druge pekarske slastice, kutije od "Bonita" banana, kutije iz Emmezete... Da je otpad barem malo urednije posložen, ovakvu scenu bilo bi malo lakše "prožvakati", ali za ovo zaista ne postoji opravdanje.

image
Čitatelji/Slobodna Dalmacija

Osim što je otpad razbacan na sve strane, na fotografijama je vidljivo da u kontejnerima za plastiku ima kartonske ambalaže, a u kontejnerima za papir plastične. Sve u svemu, sramotan prizor.

Živimo u 2024. godini, razvrstavanje otpada i održavanje higijene javnih prostora trebalo bi nam biti zdravorazumska stvar. Teško da ovoliku količinu kartonske ambalaže može proizvesti jedno kućanstvo pa je za ovaj nered vjerojatno zaslužan neki poslovni objekt, najvjerojatnije netko tko se bavi posluživanjem hrane.

Pa da za kraj ponovimo, pošto se čini da neki još nisu shvatili: plastični otpad ide u žute spremnike, papir i kartonska ambalaža u plave, a staklo u zelene. Splitskoj "Čistoći" na njihovim službenim stranicama u samo par klikova možete poslati zahtjev za odvoz glomaznog otpada, što bi napravio svaki civilizirani čovjek kada bi se našao u situaciji da mora baciti ovoliku količinu otpada.

image
Čitatelji/Slobodna Dalmacija

Sami sebi smo već dojadili s ovakvim tekstovima, objavljujemo ih gotovo svakodnevno. Vječni smo optimisti pa nam ostaje nada da ćemo bar pokoju osobu potaknuti da mijenja svoje navike.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 23:33