StoryEditorOCM
SplitOD ULICE DO SPORTA

Splitski ‘Mad Max‘ se na Poljudu pojavio u jurilici od 620 konjskih snaga: ‘Želimo od njega napraviti uzornog sportaša!‘

Piše Frano Kiso
30. lipnja 2024. - 18:31

Splitski Poljud su ovog vikenda okupirale žestoke jurilice koje su njihovi vozači upregnuli u adrenalinskom drift natjecanju DONUT Split, a jedan od favorita je i kontroverzni Adrian Petričević. Splitski ‘Mad Max‘ ima pozamašnu povijest prometnih prekršaja zbog divljanja po gradskim ulicama, no danas je ipak svoje umijeće mogao pokazati u donekle kontroliranim uvjetima.

- Niti jedan komad na mom BMW-u nije originalan, sve je prerađeno i nadograđeno. Sam sam ga sastavljao od nule i trebalo mi je nekoliko mjeseci, a spojio sam ga od 17 različitih auta. Puna cijena bi mu bila oko pedeset tisuća - pohvalio se Petričević ponosno pokazujući svoju jurilicu od 620 konjskih snaga te se osvrnuo na drift kao relativno osvježenje na auto-moto sceni.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Drift je najveći i najbrže rastući motorsport na svitu, ali i jedan od najmlađih. Atraktivan je, zanimljiv i automobili izgledaju kao u boksačkom meču. Publika ovo želi gledati i druge discipline su im dosadne naspram ove - pojašnjava nam vozač.

U blizini Petričevića stajala je i njegova desna ruka, Martin Mustapić u funkciji trkaćeg inženjera koji nam je naglasio kako je ovaj BMW evoluirani koncept koji se mijenja od utrke do utrke.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

- Planiramo uskoro napasti europske utrke, a moj osobni zadatak je Adrianovu reputaciju uličnog divljaka pretvoriti u uzornog sportaša. Proteklih sedam utrka smo se vratili sa peharima, vodeći smo u državnom prvenstvu i u međunarodnom smo treći - govori nam Mustapić dok se njegov štićenik jedno vrijeme mučio s tehničkim problemom na svom BMW-u, što i nije nebično na ovakvim natjecanjima koja dovode strojeve do krajnjih granica.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 18:34