StoryEditorOCM
SplitGradsko vijeće

Splitski HDZ-ovac se raspitivao o kreditnom zaduživanju Grada i Puljkovom žetončiću. Gradonačelnik mu poslao odgovor

Piše T. Ga.
3. lipnja 2024. - 09:44

- Gradonačelnik Ivica Puljak prošle godine je forsirao kreditno zaduženje Grada Splita i ostvario ga preko famoznog prebjega jednog vijećnika SDP-a u svoje redove - istaknuo je HDZ-ov Jakša Balov na prošloj sjednici Gradskog vijeća održanoj u travnju i upitao što je s osam investicija planiranih u 2023. za koje je gradonačelnik naveo da mu je potrebno 11,65 milijuna eura u 2023. godini.

- Jesu li počele, jesu li završene, iz kojeg izvora su financirane? Za ovu godinu ste po navedenom planu investicija planirali 43,58 milijuna eura iz kreditne linije za nastavak četiri stara i čak 16  novih projektnih zadataka. Jesu li isti započeti, u kojoj su fazi i ide li sve prema planu prezentiranom prošle godine u srpnju?

image

Jakša Balov

Tom Dubravec/ Cropix

Odgovor je stigao u materijalima za novu sjednicu zakazanu za ponedjeljak 3. lipnja.

- Od osam projekata planiranih za prošli godinu, šest ih je realizirano prema predviđenoj dinamici ulaganja sredstava iz kredita. Radi se o pješačkoj komunikaciji Trstenik-Žnjan, nathodniku na Vukovarskoj na Mejašima, EU Tehnološkom park Dračevac, EU Dračevac Brownfield, EU ITS sustav i Ulici Ivana Pavla II, dok su energetske obnove dječjeg vrtića Gariful i Osnovne škole Split 3 u tijeku. Dok nisu stigla kreditna sredstva EIB-a, predviđeni financijski iznosi su bili realizirani iz tekućih sredstava proračuna. Za drugi dio kreditne linije u iznosu od 43,58 milijuna EUR-a, jedan dio projekata je započeo ili se očekuje skori početak, a to su projekti Dječjeg vrtića Pujanke, Dječjeg vrtića Kila, nadogradnja škola Stobreč, Meje i Split 3, izgradnja školskih dvorana Pujanke i Sućidar, te sportsko-rekreacijskog centra Istok, dok su drugi projekti u fazi izrade projekte dokumentacije.

U okviru rebalansa proračuna, kojeg očekujemo u srpnju, planiramo napraviti i rebalans ovih projekata, što je predviđeno planom za realizaciju kredita EIB-a - stoji u odgovoru gradonačelnika Puljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 15:41