StoryEditorOCM
Splitpazarium na šperunu

Splićanka Sandra za male novce super pazarila: ‘Našla sam odlične rebe za 8 eura, uz njih dobila još besplatnu majicu!‘

Piše Petra Klarić
22. rujna 2024. - 14:07

Ove nedjelje u prostoru Infozone na Šperunu održan je još jedan Pazarium, najveći splitski sajam vintage odjeće i rukotvorina. Na ovom izdanju Pazariuma po prvi je put sudjelovala i Udruga Autizam 365 pa su posjetitelji na njihovom štandu mogli kupiti rukotvorine njihovih štićenika, ali i donacijom podržati rad udruge.

Osim njih, svoje štandove imali su i drugi prodavači, a svima je zajednička bila jedna stvar - nudili su odlične vintage komade po zaista prihvatljivim cijenama. Tako se, primjerice, očuvana Lacoste polo majica mogla kupiti za samo pet eura, a u ponudi su imali i cipele, torbe, nakit...

image

Nije manjkalo zainteresiranih kupaca...

Jakov Prkić/Cropix

- Sajam je jedinstvena prilika da uživo pogledate ekskluzivnu ponudu izlagača moderne i vintage second hand odjeće te modnih dodataka, nakita, slika i drugih umjetnina. Prvi put svoje proizvode izlagat će i Udruga Autizam 365 - stoji na službenim stranicama Infozone.

Popričali smo ovom prilikom s Eni Poklepović, glasnogovornicom Udruge Autizam 365, koja nam je kazala da su ovakve prilike njima jako važne jer udruga funkcionira upravo zahvaljujući donacijama. Dodaje da je ovo prvi put da su štićenici na radionicama izrađivali artikle koji su se prodavali na njihovom štandu na Pazariumu.

Čini se da su Splićani, a posebno Splićanke, prepoznali kvalitetu ponude pa je prodajni prostor u trenutku našeg dolaska bio gotovo dupkom pun. Posjetitelji su pažljivo prebirali već voljene odjevne komade, a sve skupa slađim su učinile zaista povoljne cijene. 

image
Jakov Prkić/Cropix

Baš na izlasku iz Infozone uhvatili smo Sandru, koja je "pazarila" na Pazariumu. Kaže nam da je za osam eura dobila odlične jeans hlače, a uz hlače je mogla izabrati jedan besplatan komad. Izabrala je majicu, kaže da je već ranije uočila pa joj je super leglo što je dobila besplatno.

Događaji poput ovog, ali i generalno kupovina u "second hand" dućanima, sve je popularnija. Dijelom zbog toga što ljudi osvješćuju da si tako mogu priskrbiti cjenovno prihvatljive kvalitetne odjevne komade, a dijelom i zato što shvaćaju kakav utjecaj na okoliš ima tekstilna industrija, ali i naša prekomjerna potrošnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 14:08