StoryEditorOCM
Splitnovi obrat

Sergej Trifunović protjeran iz Hrvatske na tri mjeseca! Doznajemo do kada može još boraviti u Lijepoj našoj...

Piše Mario Matana
18. rujna 2024. - 19:35

Sergej Trifunović ipak je protjeran iz RH! I to na tri mjeseca! Samo iz Hrvatske, ova najnovija sankcija ne odnosi se na EU, barem nešto...

Nakon presude na Prekršajnom sudu u Splitu gdje je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog izgreda od prije godinu dana, srpski glumac otišao je sa svojom odvjetnicom, no u jednom trenutku pristupio mu je policajac i identificirao se službenom značkom, kako je za Slobodnu već pisao naš kolega Marko Didić koji je i otkrio slučaj.

Trifunovića tek što je izašao sa Suda opet privela splitska policija: ‘Zbog čega?‘ Novinarima objasnio ustašku uniformu

image
Ante Čizmić/Cropix

E, taj policajac je bio iz Uprave za imigraciju i Trifunoviću je uručio tu odluku njegove službe (ovu dakle o izgonu na tri mjeseca) koju su donijeli protiv glumca kao ‘specijalnog povratnika‘, što hoće reći, ponavljača određenih prekršaja.

To rješenje o protjerivanju stupa na snagu u prvoj minuti 23. rujna ove godine. Do tada Trifunović ima vremena obaviti što ima u Hrvatskoj i u ponoć na prijelazu s nedjelje na ponedjeljak mora biti izvan Lijepe naše.

Sve ovo nam je potvrdila i njegova odvjetnica Ivanka Šamija. Na tu odluku policije naravno postoji pravni lijek, upravna tužba, upravni spor na splitskom sudu. Međutim, svi su izgledi da Trifunović neće koristiti tu mogućnost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 19:43