StoryEditorOCM
Splitprvi glas od nas

Šef gradske firme šokirao se kad smo mu poslali fotografije iz centra Splita: ‘Da, ovo je naš teren. Sramota!‘ A onda...

Piše Petra Klarić
2. srpnja 2024. - 18:03

Od čitatelja smo dobili fotografije otpada koji su neodgovorni pojedinci nagomilali u "skrivenom" kutku splitskog Pazara. Točna lokacija je preko ceste od platoa na kojem se nalazi kafić "Index", tik do nekoliko kioska s hranom koji se nalaze na tom kutu Pazara.

Odmah smo kontaktirali gradsku tvrtku "Parkovi i nasadi" koja je, između ostalog, zadužena i za održavanje splitskih tržnica. Zvali smo Sinišu Gašparevića, direktora firme, koji je ostao šokiran našom dojavom. Kazao nam je da je baš tog dana prošao Pazarom i pomislio kako je sve uredno.

image

"Da, ovo je naš teren. Sramota. Počistit ćemo to i probati otkriti tko radi nered"

Snimio čitatelj

No otkrili smo mu da postoji skriven kutak koji je zbog nemara namjernih i slučajnih prolaznika u potpunosti zatrpan smećem. Od velikih crnih vreća i građevinskog otpada do ostataka od hrane kupljene u obližnjim pekarama i fast foodovima...

- Da, ovo je naš teren. Sramota. Počistit ćemo to i probati otkriti tko radi nered. Ima tu građevinskog materijala od kioska i ostataka od hranjenja, a možda i kućnog smeća - kazao nam je Gašparević.

image

vfx fdhd

Snimio čitatelj

Odmah dan nakon, dakle jutros oko 7.30 sati, dobili smo fotografije očišćenog kutka. Moramo pohvaliti brzu reakciju "Parkova i nasada", čiji su djelatnici na našu prvu dojavu odmah izašli na teren.

image

"Parkovi i nasadi" odmah su reagirali

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 18:04