StoryEditorOCM
Splitbio je uporan

Policija u 20 minuta dva puta zaustavila pijanog vozača. Nije ih poslušao, a sada ga vjerojatno čeka paprena kazna

Piše SPLIT SD
7. listopada 2024. - 15:02

U noći sa subote na nedjelju, oko 1.40 sati, policijski službenici su u ulici Put Trstenika u Splitu zaustavili vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak. Utvrđeno je da je vozio pod utjecajem alkohola, iako su ga pola sata ranije već su zaustavili policijski službenici koji su mu također utvrdili da vozi pod utjecajem alkohola i zbog toga mu izdali zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. 

- U nedjelju, oko 01:40 sati u Splitu u ulici Put Trstenika policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak.  Obavljenom provjerom utvrđeno je da vozio pod utjecajem alkohola od 0,54 g/kg i da je dvadeset minuta ranije u Starčevićevoj ulici također zaustavljen i isključen iz prometa jer je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0,61 g/kg. Također mu je prvi put nakon zaustavljanja i sankcioniranja, izdana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjeseci dana - kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

Nakon što je drugi put sjeo za upravljač i vozio, iako mu je izdana mjera zabrane upravljanja vozilom, uhićen je i doveden u službene prostorije, nakon čega je odveden na sud. 

- U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje, izricanje kazne zatvora u trajanju od 30 dana u novčana kazna te određivanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od godine dana - zaključili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 15:03