StoryEditorOCM
Splitdanas će na sud

Policija se oglasila o uhićenju žene koja je vrijeđala i pljunula Kineskinju. Evo zašto je prošla bez kaznenih prijava

Piše Marko Didić
11. kolovoza 2024. - 11:31

Privođenje na sud čeka ženu koja je u trgovini Konzum na Zapadnoj obali vrijeđala i pljunula na kinesku turistkinju sredinom lipnja ove godine, a kasnije i njenog momka.

- Nakon jučerašnje medijske objave snimki s društvene mreže iz kojih je vidljivo narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak način uz jasno izraženu diskriminaciju na temelju rase, proveli smo kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo utvrđivanjem identiteta, a potom i uhićenjem počinitelja.

image
Screenshot/TikTok

- Utvrđeno da se radi o 43-godišnjakinji koja će danas uz optužni prijedlog biti privedena na općinski prekršajni sud zbog osnovane sumnje da je svojim ponašanjem dana 15. lipnja oko 13.30 sati u Splitu ostvarila obilježja prekršaja iz čl. 25 Zakona o suzbijanju diskriminacije i čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Unatoč uloženom trudu do ovog trenutka nismo uspjeli stupiti u kontakt s oštećenim osobama - objavila je policija nakon videa koji se proširio društvenim mrežama.

image
Screenshot/TikTok

Zašto ovdje nema kaznenih prijava? Zato što je žena uistinu vrijeđala Kineskinju i njezinog momka, ali nigdje nije izrekla prijetnju da će im i fizički nauditi niti je izrekla nijednu ozbiljnu prijetnju po život i tijelo Kineskinje i njenog momka.

Kako se radi o višestrukoj povratnici u istovrsno kazneno djelo (vrijeđanje) zanimljivo je što će biti na Prekršajnom sudu kada policajci dovedu 43-godišnjakinju koja u ‘karijeri‘ ima niz prijetnji, oštećenja tuđe stvari, vrijeđanje službenih osoba i naročito drsko ponašanje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 15:32