StoryEditorOCM
SplitBITKA ZA BANOVINU

‘Mi smo super, oni su super, sve je super!‘; Je li splitska oporba nakon duge hibernacije otkrila Puljkovu slabu točku?

Piše Ivo Bonković
7. rujna 2024. - 11:41

Je li moguće da će škovace doći "glave" splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka. Nije taj otpad uopće bezazlen, čim su se njega dohvatile mafije širom svijeta, od Sjedinjenih Američkih Država do Italije, jasno je da je u pitanju veliki biznis, ali s druge strane i veliki problem za gradove i građane.

A smeće je postalo gradski problem broj 1 u Splitu (uz parking kojeg nema). Scene koje se sada viđaju na ulicama doista nisu bile zabilježene. Za one koji ne žive u Splitu, a možda nam ne vjeruju na riječ, dovoljno je da uđu na stranicu "Split nek bude čist ko suza".

A kako vražji internet odlično pamti, pronašli smo misli i najave splitskoga gradonačelnika izrečene u splitskom studiju HTV-a nakon okončanja štrajka djelatnika Čistoće (to je onaj štrajk u kojem je u kaubojskom maniru zamjenik gradonačelnika za Fejs krenuo prema sindikalcu Čistoće, dok je Puljak tjerao novinare koji su to snimali). Nećete vjerovati, ali ovo je Puljak mrtav-hladan izgovorio u travnju prošle godine.

"Uskoro krećemo u dodatnu kampanju gdje ćemo građane motivirati na odvajanje otpada i odgovorno ponašanje. Građani su sve bolji, tvrtka Čistoća je sve bolja. Grad Split smo zatekli u dosta zapuštenom stanju. Segment komunalnih usluga značajno je popravljen u godinu i pol dana. Grad Split će na kraju prvog mandata ove vlasti biti najbolji grad u odvajanju otpada u Hrvatskoj".

Je l‘ možete ovo vjerovati, sve je bolje, građani su bolji, Čistoća je savršena, a u svibnju 2025. Split će biti "najbolji grad u odvajanju otpada u Hrvatskoj". Vrh, top, nema dalje!

Oporba je shvatila kako je gušenje u škovacama (a guše se građani, ovisno o smjeru vjetra, i dalje od smrada koji stiže s Karepovca. Dokad?) odlična predizborna tema, krenuli su zahtjevi za tematsku sjednicu (Matijević, Stanišić,...), HDZ-ovci su upriličili i igrokaz u reciklažnom dvorištu na Pujankama. Znamo iz dosadašnjih tematskih sjednica kako se one uglavnom svode na prepucavanje, a zaključaka nema, ili se po njima ništa korisno ne napravi, ali slaba točku vladajućih je tu (nije jedina, ali je najočitija), i sada je jasno da posljednja godina mandata Puljku neće niti laganini.

Uz to sljedećeg tjedna se očekuje i konačna odluka tko će iz HDZ-a na megdan Puljku, SDP-ove će boje vjerojatno braniti Matijević, Možemo i Most su u zimskom snu. Bit će zanimljivo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 10:25