StoryEditorOCM
Splitpo top lokacijama

Loša vijest za vlasnike apartmana u Splitu, moglo bi biti loših recenzija: mnogi će se gostima ispričavati ove sezone

Piše T. Ga.
3. lipnja 2024. - 07:32

⁃ Snimani su video materijali o gradskim projektima i događajima te su reproducirani na društvenim mrežama Grada Splita, Facebooku, Instagramu i TikToku. Za  društvene mreže Grada  Splita pripremljen je i u praksu primijenjen predložak za komuniciranje informacija o projektima i novostima Grada - to je samo mali djelić opširnog izvješća o radu gradonačelnika Ivice Puljka s kojim će, kao i svaku sjednicu Gradskog vijeća, početi i onu u zakazanu u ponedjeljak 3. lipnja s početkom u 9 sati.

Pred gradskim vijećnicima naći će se na odobrenju zaključak o izvođenju radova na uređenju priobalnog pojasa - Žnjanski plato, tijekom turističke sezone i to od 15. lipnja do 15. rujna. Gradonačelnik Puljak također predlaže da se tijekom turističke sezone odobre radovi na sanaciji i energetskoj obnovi crkve Gospe od zdravlja.

Pročelnica Upravnog odjela za komunalne poslove predlaže Gradskom vijeću da odobri investitoru “Globus centar” tijekom ljetnih mjeseci izvođenje radova rekonstrukcije i završavanja stambene zgrade sa sedam stanova na adresi Put Trstenika 4b, zatim istom investitoru za radove rekonstrukcije stambene zgrade u Ulici pod Kosom 7 na Mejama tijekom ljeta...

Isto traže investitori Small Malla, ali i izvođači radova na rekonstrukciji svodova Dioklecijanovih podruma između zgrada Lukačićeva 6 i Severova 4, kako se navodi “zbog opasnosti od urušavanja šetnica kojom prolaze turisti”.

Gradskom vijeću se predlaže da radove tijekom turističke sezone odobri i u Viškoj ulici na Bačvicama gdje zgradu gradi investitor “Megamont”, zatim grupi investitora u Ulici Lazarica 10, također na području Gradskog kotara Bačvice.  

Svakako, ovoga ljeta bi grad mogao biti veliki bauštel, a top lokacije pune prašine i bučnih strojeva, koje jamačno ni domaći ni turisti neće priželjkivati kad dođu na odmor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 15:44