StoryEditorOCM
Splitpa šta je ovo?!

Građane koji su jutros spas potražili na popularnoj plaži nadomak Splita dočekao užas: ‘Ispuštaju kanalizaciju...‘

Piše A. P.
20. lipnja 2024. - 10:59

Toplinski udar najavljen je ovih dana. Građani koji su se jutros na plaži u Stobreču odlučili kupanjem u moru boriti protiv visokih temperatura, požalili su. Javila nam se čitateljica koja se odlučila okupati na plaži koju domaći zovu "Ispod 11 bilih".

- Već nekoliko puta netko pušta kanalizaciju. Plaža je jutros oko 9.30 sati bila puna djece i trudnica. Truju nas i doslovno se kupamo u govnima. Nitko ne poduzima ništa oko toga - javila nam je ogorčena čitateljica i poslala fotografije.

image
Čitateljica

Ivica Perić,  tehnički direktor "Vodovoda i kanalizacije" nam je kazao da je Vodno redarstvo gradske tvrtke već nekoliko puta izlazilo na teren zbog ovog problema u Ivankovoj ulici u Stobreču.

- Upoznati smo s ovim problemom i naše redarstvo je već nekoliko puta reagiralo i napisalo rješenja vezana uz uvjete pražnjenja septičkih jama na tom području. Izaći će i ponovno na teren. Ako se ne ispoštuju uvjeti ići ćemo na najrigoroznije mjere isključivanja vode. Uskoro će preko projekta Aglomeracije, ali i drugih paralelnih projekta ViK-a na  području cijelog Stobreča svi dobiti mogućnost priključenja na sustav odvodnje. Na taj način će se riješiti ovakve situacije, kako se u budućnosti ne bi događale – kazao nam je Perić.

image
Čitateljica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 11:38