StoryEditorOCM
SplitBRZA REAKCIJA

‘Čistoća‘ pomela deponij u blizini zdravstvene ustanove tek nakon što smo objavili članak: ‘Danima je ovako stalo...‘

Piše Frano Kiso
28. rujna 2024. - 17:22

Jučer smo objavili apel Splićanke koja stanuje na Lokvama i zgrožena je mini deponijem u blizini - zdravstvene ustanove. Unatoč tome što je uporno kontaktirala ‘Čistoću‘, komunalno redarstvo i ostale službe, smeće se i dalje gomilalo iz dana u dan.

U blizini splitske zdravstvene ustanove raste deponij, građani ogorčeni: ‘Nikad nije bilo gore, javila sam svima!‘

Ipak, pomak se konačno dogodio i to ekspresno nakon objave našeg članaka, što znači da gradske službe više prate medijske natpise nego elektroničku poštu na koju dolaze mnogobrojne pritužbe građana.

image

Počišćeni otpad oko polupodzemnih spremnika

Privatni album

- Zahvaljujući vama, ‘Čistoća‘ je jutros napokon uklonila smeće. Ostalo je još grana koje su posječene i nadam se da će ih ‘Parkovi i nasadi‘ uskoro ukloniti - javila nam je čitateljica i pojasnila koliko je dugo otpad trulio i vonjao u blizini ambulante:

- Ovako je bilo od srijede kada su nadležni obaviješteni, a i prije toga sam ih svako malo informirala o smeću koje zna tako zna stajati danima.

Kako kaže, ništa bolja situacija nije ni na drugim lokacijama na kojima neodgovorni građani bacaju glomazni otpad i apelirala je prema gradskom kotaru da se formira zelena površina. Kao što možete pretpostaviti, povratni odgovor nikad nije dobila.

image

Glomazni otpad na Lokvama

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 17:22