StoryEditorOCM
SplitPRIGODNI PROGRAM

Caritas slavi 53. godišnjicu postojanja. Svakoga dana po topli obrok dolazi 150 najugroženijih Splićana...

Piše Split SD
16. rujna 2024. - 14:24

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije u četvrtak obilježava 53. godišnjicu djelovanja. Održat će se prigodni program, euharistijsko slavlje, blagoslov novouređenih prostorija Caritasovog blagovališta i ručak za korisnike. Cjelokupni program održat će se u sjedištu Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije na adresi Zrinsko- Frankopanska 43, Split.

Ovom prigodom će ravnatelj Denis Maslov održati uvodno izlaganje o djelovanju Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije. Euharistijsko slavlje predvodit će Splitsko-makarski nadbiskup mons. Zdenko Križić nakon čega slijedi blagoslov novouređenih prostorija Caritasovog blagovališta u Splitu.

Iz Caritasa kažu da svaki dan na topli obrok dođe do 150 naših najugroženijih sugrađana, dok se na godišnjoj razini podjeli preko 50.000 obroka. Zahvaljujući potpori Splitsko-makarske nadbiskupije i Hrvatskog Caritasa obnovili su i 50 metara kvadratnih prostora koji će služiti isključivo potrebama korisnika: podjeli i blagovanju toplih obroka, održavanju osobne higijene kao i za aktivnosti slobodnog vremena. s

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 14:25