StoryEditorOCM
Splitnema iznimki

Bojan Ivošević: ‘Svi znaju da je u Hrvatskoj bitan samo Hajduk. Zašto bi se televizori vadili za neki Euro?!‘

Piše SPLIT SD
11. lipnja 2024. - 21:35

RTL-ov Rade Županović razgovarao je s dogradonačelnikom Splita Bojanom Ivoševićem. Nakon što mu je objasnio da je Hajduk religija, objasnio mu je i da živi bliže centru Splita od njega.

Vatreno je u Splitu zbog odluke kojom je zabranjeno na Rivi i Matejuški postavljati televizore na štekatima terasama kafića. Pa neće biti ni praćenja Vatrenih. Ugostitelji i građani su ogorčeni. RTL-ov Rade Županović kaže da se ni tijekom Eura neće napraviti iznimka.

Razgovarali su i sa splitskim ugostiteljima.

U svakom slučaju građani, ali i gosti u Splitu neće imati priliku gledati utakmice Eura 2024.

A neće biti niti iznimke, pojasnio je Ivošević.

"Moram reći da nema. Iskreno, to je poprilično blesava tema. Radi se o području 0,05 posto grada Splita na kojem se na vanjskim površinama ne može imati televizor.

U zatvorenom prostoru može. Ne pričamo ni o čemu drugome. Iako ta pravila koje su konzervatori dali u svojim smjernicama za staru gradsku jezgru vrijede za jednu religiju kao što je Hajduk i nitko ne problematizira čak ni kada je derbi Hajduk - Dinamo i nitko ne problematizira zašto se ne može se vaditi televizija na Rivi.

Ja mislim da onda ne bi trebalo ni za neko Europsko prvenstvo. Jer ako ćemo iskreno, svi znamo da je najbrojniji sportski događaj i klub koji se najviše prati u ovoj državi - Hajduk, tako da ako za njega vrijede pravila, vrijede i za ostale. Makar to nekome možda znalo donijet koji euro više u blagajnu ako uzme.

Neću imenovati naciju, ali nekoliko pripadnika određene nacije koji će se opiti pivom gledajući utakmice, to bi nagrdilo jednu razglednicu Splita, izgled grada i u konačnici vjerojatno bi baš svi opet medijski djelatnici izvještavali o tome kako se nedolično određeni ljudi ponašaju u centru Splita, kako uriniraju, povraćaju po rivi..."

Ali ta činjenica egzistira, bez obzira na to jesu li tu televizije, upitali su ga s RTL-a.

- Nije, odgovorio je Ivošević.

Vi tvrdite da je komunalni red nikad bolji u Splitu? Ali, ja ću vam sad reći da podaci s kojima mi raspolažemo, a i vi ih imate, kažu da zapravo nikad gore stanje po pitanju komunalnog reda u gradu Splitu nije bilo. Dakle, jesu li problem televizije na štekatima ili je problem upravljanja turizmom u Gradu Splitu?

"Pa za razliku od vas, ja sam stanar ovoga kvarta. Ovo je moj kvart. Ja vam živim u…"

Ja živim u Splitu od rođenja, pojasnio je Županović.

"Splitu od rođenja. Živim u centru grada kraj Prime i stvarno iz prve ruke mogu reći da je stanje nikad bolje, nastavio je Ivošević...

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 21:36