StoryEditorOCM
Otocisam bere i prerađuje

Promućurni Slavonac dosjetio se onoga što nitko od otočana nije: na hvarskoj crvenici uveo novu kulturu, plantaža mu dobro rađa, narudžbe stižu i izvan Hrvatske

Piše Mirko Crnčević
6. rujna 2022. - 11:53

Ljudi su na mnogim područjima oduvijek razmišljali što bi mogli proizvoditi, a da to tržište prihvaća, da se od toga može živjeti. I nikad nikome nije bilo lako, ni jednostavno, smisliti nešto tako.

Međutim, Branku Presečanu (66) iz Svirača na otoku Hvaru je to ipak pošlo za rukom, ništa čudno jer je on zapravo čovjek sa sto zanimanja. Po doseljenju iz Virovitice na našem najsunčanijem škoju se najprije bavio prodajom točenog piva, zatim je imao svoj restoran, pa i građevinsku tvrtku, da bi naposljetku završio u poljoprivredi, u proizvodnji čili papričica.

- Na otok sam se doselio još 1997. godine, jer sam naprosto zaključio da tu ima života. Kupio sam obiteljsku kuću u Svirčima te s vremenom unajmio, zatim i otkupio jednu zemlju od got...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 08:36