StoryEditorOCM
Otocigušti u bolu

Na ovom lignjolovu bilo je svega! Najmanju lignju jedva su izvagali, a prikupila se i svota za humanitarnu udrugu

Piše Ivica Radić
7. listopada 2024. - 20:09

Na drugom natjecanju lignjolovaca u Bolu na Braču koje je održano pod nazivom „Bolska lignjadura“ naslov pobjednika ponijela je momčad „Ingordija“ koju su činili Nikica Marinković i Domagoj Bjelanović. Tako su uspjeli ponoviti  prošlogodišnji uspjeh i potvrditi laskavi naziv najboljih bolskih lignjolovaca. Oni su na morsku površinu, pokazala je vaga, izvukli 9,39 kilograma liganja. 

- Lijepo je biti najbolji među najboljima. I sretni smo i ponosni zbog toga - kazao je bolski pobjednički dvojac dok je primao čestitke sa svih strana. Ekipa "SeaWay" s ulovom od 7,35 kilograma bila je druga dok je momčad "Promašaj" s ulovom nešto većim od 6 kilograma zauzela treće mjesto. 

- Pa i niste totalni promašaj - čuo se komentar iz publike prilikom proglašenja rezultata natjecanja. 

Vlasnik najveće lignje teške 0,44 kilograma bio je Jasmin Marinković, član ekipe  Marsadura dok su najmanju lignju od 2 grama uspjela zajedničkim snagama uloviti i prinijeti na vaganje ekipa "iSea“.

- Nije ni nama bilo lako - prokomentirali su svoj rijedak primjerak ulova. 

image

Pobjednici "Bolske lignjadure"

Ivica Radić

Najuspješnijim lignjolovcima nagrade je u ime Turističke zajednice koja je organizirala natjecanje uručio njezin direktor Ante Trutanić. Nagrade su zaslužili i najmlađi natjecatelj jedanaestogodišnji Franko Marinković i najstariji Branimir Marinković (76).

U lignjolovu su sudjelovale 32 ekipe, a tijekom dvodnevnog ribarenja ulovljeno je blizu 90 kilograma glavonošca što je gotovo dvostruko više nego lanjske godine. Početak natjecanja označile su zvukovi vatrogasne sirene i pucanj iz lovačke puške, a u večernjem programu hrana se dijelila besplatno.

U humanitarnom dijelu prikupljeno je 2.620 eura za Bračke pupoljke, udrugu koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju. Tako su se bolski lignjolovci imali prilike natjecati, zabavljati i humanitarno djelovati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 20:10