StoryEditorOCM
Otocidobra spiza

Majstori s kuhačom! Gastronomska manifestacija ‘Biser mora‘ okupila chefove iz Albanije, Turske, Crne Gore, Slovenije... Sreli smo i legendarnog Stevu Karapandžu

Piše Lenka Gospodnetić
11. travnja 2022. - 22:39

Sedamnaesto izdanje gastronomske manifestacije "Biser mora" uspješno je privedeno kraju, podignuvši ljestvicu za stepenicu više te iznova podcrtavši Hrvatsku – a i Supetar kao mikrolokaciju – na svjetskoj karti odredišta najizbirljivijih bonkulovića!

Sve je mirisalo na dobru spizu u Svpetrus hotelima ovog vikenda, a veselje je bilo utoliko veće jer su svi sudionici i gosti napokon mogli reći "zbogom!" maskama i mjerama; barem za ovo proljeće...

Među mnoštvom zanimljivih sudionika našao se i chef iz – Albanije. Riječ je o Sokolu Prengi (49), vrhunskom kuharu i stalnom suradniku "Bisera" iz Tirane, te znalcu koji je pokazao da i Albanija ima potencijala za "fine dining".

– Ovdje sam od 2008. godine i mogu vam reći da je iz godine u godinu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 14:46