StoryEditorOCM
OtociINCIDENT NA VISU

Katamaran u Komiži se noćas počeo potapati, vatrogasci spasili stvar i spriječili da završi na dnu mora!

Piše SPLIT SD
8. rujna 2024. - 08:07

Vatrogasci u Splitsko-dalmatinskoj županiji proteklih su 24 sata imali nekoliko značajnih intervencija, među kojima su dominirali požari i tehničke intervencije.

Javna vatrogasna postrojba Grada Splita u nekoliko je navrata izlazila na teren. Prva intervencija zabilježena je u ranim jutarnjim satima, točnije u 05:28 sati, kada su vatrogasci morali ukloniti stablo koje je palo na prometnicu u Ulici Franje Račkog. Uslijedila je tehnička intervencija u 11:58 sati u Terzićevoj ulici, gdje su vatrogasci otvarali vrata stana.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

U večernjim satima, zabilježena su dva požara plastičnih kontejnera u Zagrebačkoj ulici, oba u kratkom vremenskom razmaku. Prvi požar dogodio se u 20:39 sati, a drugi  u 21:22 sati.

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Grada Splita također je imalo intervenciju rano ujutro, u 03:15 sati, kada su izašli na teren zbog dojave o mirisu paljevine u Starčevićevoj ulici. Nakon pregleda situacije, ustanovili su da nema potrebe za dodatnom akcijom.

Na širem području županije, zabilježeno je nekoliko intervencija. U Živogošću je 6. rujna u 11:40 sati izbio požar trave i niskog raslinja na teško pristupačnom terenu. U gašenju požara sudjelovale su ekipe Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Makarska i DVD-ova iz Tučepa, Drvenika i Podgore. Požar je lokaliziran i ugašen sljedećeg dana, 7. rujna, u 14:20 sati.

Posebno izazovna intervencija dogodila se u Komiži, gdje je u 00:50 sati došlo do incidenta s katamaranom koji se počeo potapati. Vatrogasci DVD-a Komiža izašli su na teren i ispumpali vodu, sprječavajući daljnje potapanje plovila, piše Dalmacija Danas.

Vatrogasne ekipe i dalje su na oprezu, spremne za sve eventualne hitne intervencije koje mogu uslijediti tijekom sljedećih dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 08:07