StoryEditorOCM
ObalaTEŠKI PLJUSAK

VIDEO Totalni potop u Makarskoj! Ceste su se pretvorile u rijeke, automobili ‘plivaju‘, prizori su nestvarni

Piše split sd
9. rujna 2024. - 10:58

Novi radni tjedan donio nam je i najavljeno zahlađenje. Kišno nevrijeme zahvatilo je veliki dio Dalmacije. U Makarskoj je jutros bio potop, a temperatura zraka kreće se trenutno oko 23 Celzijeva stupnja.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom periodu, poplavile su glavne prometnice. Automobilima se jedva ‘probijalo‘ kroz poplavljene ulice, što je vidljivo i iz snimke Zvonka Šute.

Za splitsku regiju danas je upaljen i narančasti meteoalarm. Prema prognozi DHMZ-a tijekom dana na Jadranu bit će umjerno do jako, lokalno i olujno jugo i južni vjetar, u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu navečer buru. Najviša temperatura zraka većinom od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva.

Za utorak iz DHMZ-a prognoziraju pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku.

image

Prognoza za Makarsku

DHMZ/Screenshot

- Još u noći i ujutro uz promjenjivu naoblaku na istoku te posebice u Dalmaciji lokalno kiša, a mogući su i izraženi te obilni pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne u unutrašnjosti rijetko može pasti poneki pljusak, a ujutro je ponegdje moguća magla. Vjetar slab, uglavnom na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, prijepodne podno Velebita lokalno s olujnim udarima, od sredine dana prema otvorenom moru u okretanju na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura većinom od 11 do 16, na Jadranu od 17 do 22, najviša dnevna između 23 i 28 °C - prognozirali su iz DHMZ-a za sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 11:23