StoryEditorOCM
Obalabudite oprezni

Prevaranti nasanjkali dvoje starijih ljudi iz okolice Splita: policija otkrila detalje, šteta je veća od 3000 eura

Piše split sd
21. kolovoza 2024. - 11:05

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinska zaprimljene su dvije prijave kaznenog djela Prijevare, jedna u Policijskoj postaji Kaštela, a druga u Policijskoj postaji Solin. 

- U dva odvojena slučaja, 74-godišnji muškarac i 63-godišnja žena prijavili su prijevaru do koje je došlo kada su zaprimili poruku i stupili u komunikaciju putem mobilne društvene mreže s osobom za koju su mislili da je u pitanju njihova bliska osoba, odnosno u oba slučaja da je u pitanju kćer kojoj je potrebna hitna uplata novca jer je navodno mobitel oštećen i treba kupiti novi.

Oštećena 63-godišnjakinja je misleći da uplaćuje kćeri uplatila iznos nešto veći od 1.700 eura, dok je oštećeni 74-godišnjak uplatio iznos od gotovo 1.400 eura.

Nedugo potom oštećeni su stupili u kontakt sa svojom kćerima i shvatili su da su prevareni kada su im kćeri rekle da ništa od njih nisu tražile - objasnili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Iz splitske policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara. 

- Budite sumnjičavi i ne uplaćujte novac dok niste sigurni u vjerodostojnost osobe s kojom ostvarujete komunikaciju. Ako sumnjate na prijevaru, pozivamo građane da svaki takav način komunikacije prijave policiji - apeliraju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 03:27