StoryEditorOCM
Obalanovo ruho

Otišli smo na zanimljivu turu Šibenikom: evo kako je bogata gastronomska povijest ispričana kroz ljude, konobe, marende...

Piše Šibenski.hr
20. kolovoza 2021. - 22:34
Zahvaljujući Udruzi turističkih vodiča Mihovil bogata šibenska gastronomska povijest ovo ljeto je osvanula u novom ruhuNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Bogata šibenska gastronomska povijest ovo ljeto je osvanula u novom ruhu zahvaljujući Udruzi turističkih vodiča Mihovil. Priče o tovernama, oštarijama, šibenskim kalama, kaletama i njihovim karizmatičnim mještanima izvađene su iz prašnjavih ladica i prezentirane Šibenčanima u vidu nove „gastro“ ture nazvane „Priče iz šibenske kužine“.

Priču, kako su rekli, masnu i slasnu, posnu i mrsnu, vlašku, bodulsku i gradsku, koja nije samo o iću nego i o piću, ispričala nam je Josipa Petrina, članica Udruge turističkih vodiča Mihovil.

Šibenska je gastronomija svoje zlatno doba, upotrebom isključivo lokalnih namirnica, doživjela početkom 20. stoljeća, i to je nit vodilja za "Priče iz šibenske kužine" koju smo započeli na trgu “Mala loža”.

Mala loža je u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 00:14