StoryEditorOCM
Obalapožar

Jahtu u Makarskoj nikako nisu mogli ugasiti, vatrogasci su pozvali bager da je ‘probuši‘. Iznajmljivala se za 100.000 €!

Piše SPLIT I ŽUPANIJA SD
29. lipnja 2024. - 15:47

Podsjetimo, vatra je na luksuznoj jahti u Makarskoj buknula u četvrtak oko 23.50 sati dok su unutra spavala tri člana posade. Makarani su ih probudili lupajući u brod i vičući "vatra, vatra". Uspjeli su ih evakuirati na vrijeme. Brod je u charteru, a tjedan dana, pišu mediji, na njemu stoji oko 100.000 eura!

Vatrogasci su cijelo jutro pokušavali pjenom napuniti unutrašnjost broda i ugasiti plamen, no vatra je bila toliko silovita da se nikako nije mogla ugasiti. Na naposljetku su morali u pomoć pozvati bager i napraviti rupu na jahti! Razbijanje jahte bila je jedna od posljednjih opcija. Naime, morali su otvoriti rupu kako bi došli do ‘srca‘ vatre i pristupili direktnom gašenju. Šteta je ogromna. 

- Riva je  i dalje zatvorena za sva vozila i pješake. Naši vatrogasci, velikim trudom i zalaganjem, nastavljaju uspješno rješavati problem sa zapaljenom brodicom. Uvijek na prvoj crti, za sigurnost građana i naših posjetitelja - navodi radio Makarska Rivijera. 

image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix

- Cijenjeni sugrađani i prijatelji, kao što znate,sinoć od 23:50 smo u akciji gašenja plovila u gradskoj luci. U gašenju sudjeluju vatrogasci DVD-a Baška Voda,Promajna,Makarska,Tučepi i Podgora,JVP Makarska te brod DVD-a Gomilica.

Nažalost,požar još traje te se borimo kako bi ga obuzdali jer se radi o zapaljivim i lako zapaljivim materijalima. Na izmaku smo snaga, ali borimo se i ne odustajemo.

Živi smo, fala Bogu,al nažalost šteta je već prevelika u svakom smislu pa tako i u smislu vatrogasne opreme. Molimo Vas za razumijevanje,znajte da stvarno dajemo zadnji atom snage kako bi ovaj dim napokon prestao - napislai su pak vatrogasci prije nekoliko sati. 

U međuvremenu je požar ugašen, a riva je, kako je izvijestila policija, opet otvorena za promet vozila i pješaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 16:14