StoryEditorOCM
ObalaBLOKADA PROJEKTA

Građevinski inspektori stopirali gradnju velike zgrade kod ‘Lidla‘, moćni investitor je ‘zaboravio‘ ključnu stvar!?

Piše Iva Ivanac
3. svibnja 2024. - 12:13

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište višestambene zgrade u Ulici Nikole Tesle na zadarskoj Plovaniji.

Gradilište je zatvoreno u četvrtak, kako neslužbeno doznajemo, zato što je investitoru istekla građevinska dozvola za zemljište površine 1563 četvorna metra.

Investitor je obrt "Mont Trade", vlasnika Joška Zekanovića iz Poljica Briga. Glavni projektant je Siniša Mandić, glavni izvođač "Mont Trade", a glavni nadzorni inženjer Tomislav Zekanović.

Upravo je Joško Zekanović i dalje uknjiženi vlasnik ključne parcele, a kupio ju je prije gotovo dvije godine od tvrtke "Brala" u vlasništvu posedarskog poduzetnika Roka Brale.

Naime, investitori u roku tri godine od dobivanja građevinske dozvole trebaju podnijeti prijavu početka građenja. Građevinska dozvola za projekt kod bivšeg SAS-a i jednog od prodajnih centara trgovačkog lanca "Lidl" u Zadru, istekla je u veljači ove godine, a radovi su naknadno započeli.

Gradi se kraj dva Lidla u Zadru: ipak bez nebodera na Putu Murvice, oko druge lokacije zakuhalo između Radete i Dukića

Zbog toga su inspektori zatvorili gradilište.

Riječ je inače o objektu kojeg je prošlih dana tematizirao SDP-ov gradski vijećnik Daniel Radeta na svojem profilu na Facebooku dovodeći u pitanje legalnost izdavanja građevinske dozvole, no iz Grada su demantirali njegove tvrdnje.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 08:43