StoryEditorOCM
Obalazavršio u pritvoru

Drama u Kaštelima: Policajac usred dana u muškarca uperio pištolj! Čini se da je imao dobar razlog: prijetio je smrću...

Piše P. K.
4. srpnja 2024. - 21:50

Policija je u srijedu oko 16.30 sati zaprimila prijavu ženske osobe u kojoj navodi da joj je bliski muškarac poslao videozapis u kojem je, držeći pušku u ruci, najavio dolazak na kućnu adresu i uputio joj prijetnju smrću. Nedugo nakon prijave prava drama odvila se na kaštelanskoj magistrali.

Naime, policijski službenici odmah su po zaprimljenoj dojavi poduzeli mjere traganja za tim muškarcem, a sat vremena nakon prijave jedan njihov kolega uočio ga je dok je upravljao vozilom. Uz pomoć zvučnih i svjetlosnih signala izdao mu je zapovijed da zaustavi vozilo, što je muškarac i učinio. 

Pošto se radilo o ozbiljnoj prijavi u kojoj se spominjalo i oružje, policijski službenik nad muškarcem je uporabio zakonita sredstva prisile. Laički rečeno, na podu mu je stavio lisičine dok je istovremeno u njega držao uperen pištolj.

Iako ovakav prizor sigurno nije ugodno vidjeti, čini se da je policajac za to imao dobar razlog. Pri pretrazi vozila i prostorija, ispostavilo se da je bio u posjedu ručno izrađene puške skraćene cijevi i pet komada lovačkog oružja. 

- Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage prostorija  i vozila koje koristi 48-godišnjak te je pronađena i oduzeta ručno izrađena puška skraćene cijevi  i pet komada lovačkog oružja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 48-godišnjak je, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijetnje i Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivni tvari, predan pritvorskom nadzorniku - kazali su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 21:50