StoryEditorOCM
Spiza pluszanimljivi sastojci

Smoothie zvan ‘stomak eliminator‘: pripisuju mu moćno djelovanje protiv masnih naslaga na trbuhu, evo kako se priprema

Piše Spiza SD
20. travnja 2023. - 07:10

Postoji li čarobni napitak za mršavljenje? Teško, bez obzira što vam obećavali. Kad je riječ o gubitku kilograma, valja se disciplinirati, kako po pitanju prehrambenih navika, tako i po pitanju tjelovježbe. Međutim, neke stvari mogu pomoći, a jedna od takvih je, tako barem tvrde oni koji ga obožavaju, napitak poznat kao "stomak eliminator" (prijevod je slobodan, u originalu je tummy tamer, nešto kao "krotitelj trbuščića").

U ovom napitku glavnu ulogu ima ananas, slasno voće koje je zbog toga što sadrži enzim bromelin na glasu kao pomagač pri mršavljenju i poboljšanju probave te obuzdavanju apetita. Pored ananasa, u ovom je smoothieju i banana, namirnica koju mnogi koji su na dijeti izbjegavaju, premda im je saveznik - banane sadrže vlakna koja poboljšavaju probavu i daju osjećaj sitosti, a pored toga i otporni škrob koji pomaže mršavljenju tako što utječe na to da se iz probave apsorbira manje ugljikohidrata.

Osim te dvije tropske voćke, u "stomak eliminator" ide i puno začina koji su na glasu po tome da pomažu u mršavljenju, poput peršina (ne bojte se, ananas i začini će mu prekriti okus), koji je diuretik, đumbira, o čijoj smo vam sposobnosti pomaganja pri mršavljenju već pisali, te cimeta, o čijoj smo vam ulozi u topljenju sala na trbuhu već pisali.

Sad kad je sve manje ili više jasno, donosimo recept za ovaj ukusan, a nadajmo se i koristan napitak.

Stomak eliminator

Sastojci:

100 g ananasa
100 ml biljnog mlijeka bez šećera
pola banane
3 žlice lišća peršina
1 žličica đumbira
1 žličica cimeta
2-3 kockice leda

Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender (provjerte je li vaš blender prikladan za usitnjavanje kockica leda) i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Prebacite u čaše, dekorirajte po želji i uživajte. I ne zaboravite savjet s početka!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 04:24