StoryEditorOCM
Spiza plustop kombinacija

Najzdraviji ručak koji možete pojesti je zasitan, lagan, a gotov je za pet minuta. Hvali ga poznati stručnjak za prehranu

Piše T. S. M.
29. travnja 2024. - 10:40

Ljudi me često pitaju što jedem za ručak, priznao je na svom Instagramu Tim Spector, poznati liječnik, znanstvenik i stručnjak za zdravu prehranu, autor knjiga Što nam serviraju i Food For Life, koja još nema hrvatski prijevod, a u nastavku objave dao je i odgovor na pitanje koje sve zanima.

Kako je napisao, najbolje što možemo pojesti za ručak je kombinacija namirnica koja jamči obrok bogat polifenolima, spojevima jako važnima za regulaciju krvnog tlaka i prevenciju srčanih bolesti, dijabetesa i osteoporoze, vlaknima, koja jamče dobru probavu i hrane "dobre bakterije" u crijevima te fermentiranim namirnicama koje su jednako važne za zdravlje crijeva, ali također mogu smanjiti upalne procese u tijelu.

Mislite li da bi vam za napraviti takav ručak trebalo jako puno truda i vremena, varate se. Stručnjak je otkrio kako ga možete složiti za manje od pet minuta.

"Sve što vam treba je jednostavna mješavina prethodno kuhane leće prepuna polifenola, crvenog kupusa, luka, kiselog kupusa, pistacija, badema, špinata i ekstra djevičanskog maslinovog ulja za bolju apsorpciju vitamina topivih u mastima. Nadam se da ćete probati", objavio je Spector.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:41