StoryEditorOCM
Spiza plusisprobajte!

Fitness brownies, vaš mali slatki pomagač u mršavljenju: svi luduju za ovim kolačićima, jednostavni su i brzo gotovi

Piše Spiza SD
25. travnja 2023. - 08:10

Kako bi bilo lijepo jesti kolače i usput gubiti na težini. Hm, samo malo, moguće je. Tako barem tvrde svi koji su se priklonili trendu "workout browniesa" ili "fitness browniesa". Riječ je o browniesima, znate na koji kolač mislimo, onaj sočni, nalik biskvitu, ali s puno, puno čokolade, samo što im je recept malo usavršen, kako bi se uklopili u pravila zdrave prehrane. Dodani su im proteini, a izbačeno je brašno, čime su se od kolačića koji šire opseg struka transformirali u malog slatkog saveznika u postizanju željene figure.

Iz klasičnog je recepta izbačen i bijeli šećer u korist zaslađivača bez kalorija, kokosovog ili smeđeg nerafiniranog šećera, koji ovoj slastici daje dodatnu sočnost. Čime ćete zasladiti svoje kolačiće odaberite prema rome koliko ste odlučili biti strogi prema sebi i koliko žarko želite doći u što bolju formu.

Dodatna prednost recepta koji donosimo u nastavku je praktičnost - slastica je gotova poprilično brzo, uz jako malo truda. 

Fitness brownies

Sastojci

225 g zrele zgnječene banane
160 g maslaca od kikirikija
35 g kakaa
3 žlice čokoladnog proteinskog praha (ili još kakaa)
1 žličica ekstrakta vanilije
1/4 žličice soli
1/4 šalice javorovog sirupa, meda ili dodatna banana
po želji mali komadići čokolade, sjeckani orasi i slično

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva Celzija, a kalup za pečenje dimenzija 20x20 centimetara obložite papirom za pečenje.

Maslac od kikirikija zagrijte kako bi ga bilo lakše umiješati u tijesto.

Sve sastojke osim komadića čokolade i sjeckanih oraha dobro izmiješajte. Kad je smjesa ujednačena, dodajte i komadiće oraha i čokolade, ako ih koristite.

Rasporedite smjesu u kalup i pecite 20-25 minuta, pustite da se ohlade, a zatim pokrijte folijom i stavite u hladnjak na par sati, za to će se vrijeme stvrdnuti, a da ne izgube svoju masu, i razviti puni okus, jer sutradan su puno slađi.

Napomena: maslac od kikirikija utječe na aromu, ali je bogatiji proteinima. Ako želite, zamijenite ga maslacem od neke druge vrste orašastih plodova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:28