StoryEditorOCM
Spiza pluszdravi slatkiš

Bezgrešni užitak sa sezonskim voćem: Lucija radi savršene čokoladne praline bez zrnca šećera, uživajte bez kajanja

Piše Spiza SD
10. svibnja 2023. - 20:28

Uvijek su nam dragi zdravi kolači koji uspješno opnašaju one druge, nećemo baš reći nezdrave, ali... razumijemo se. Uvijek su nam dragi, a u kasno proljeće su nam najdraži. I po tom pitanju se, vjerujemo, sasvim dobro razumijemo. Jedan baš takav, zdrav, ali ipak raskošan toliko da izaziva zazubice priprema Lucija Prpić koju pratimo na Instagramu Pao mi je šećer.

Slatko kisele kuglice za koje vam je potrebno svega nekoliko sastojaka i nekoliko minutan sastoje se od malina, kokosa i tamne čokolade, s tim da maline možete zamijeniti i jagodama, a tekući zaslađivač bilo kojim drugim koji i inače koristite.

image
Pao mi je šećer

Sirove malina kuglice

Sastojci:

200 g malina
70 g kokosovih mrvica
2 žlice grčkog jogurta
1 žličica arome vanilije
zaslađivač po želji (ja sam koristila tekuću steviju, 7 kapi)
150 g tamne čokolade (sa zaslađivačem ili 75% kakaa ili više)
1 žlica kokosovog ulja

Priprema:

Zgnječite maline vilicom te dodajte kokosove mrvice. Kada ste to dvoje dobro promiješali i povezali dodajete ostale sastojke (vaniliju, zaslađivač i jogurt).

Sve skupa promiješate još jednom i krenite oblikovati kuglice. Nakon što ste ih oblikovali, stavite na hlađenje 30-tak min. U međuvremenu na pari otopite čokoladu i kokosovo ulje.

Nakon što se čokolada malo ohladila vrijeme je da umočite malina kuglice. Po želji možete ih dodatno posipati kokosovim mrvicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:13