StoryEditorOCM
Savjetikrizni jelovnik

Štedljiva domaćica od jednog je pileta uspjela napraviti čak 17 obroka i šest užina, evo kako joj je to uspjelo

Piše mozaik sd
15. svibnja 2023. - 16:38

U posvemašnjim poskupljenjima mnogi od nas dovijaju se kako preživjeti i osigurati ručak na stolu. Novca je uvijek premalo, a gladnih usta previše.

U Facebook grupi Feed Yourself for £1 a day pojavila se objava jedne mame koja od samo jednoga pileta uspije napraviti 17 glavnih obroka i šest užina - uz malo povrća, pitu ili varivo.

"Želim s vama podijeliti što sam napravila od samo jednog pileta iz supermarketa. Najprije smo jeli pečenu piletinu s krumpirom, mrkvom, tikvicama, cvjetačom, porilukom, kupusom i umakom. Od toga sam dobila tri obroka. Zatim smo pojeli ostatke s pireom - to su još dva obroka. Odlučila sam napraviti pitu s piletinom i povrćem i tako dobila još četiri obroka", objasnila je štedljivfa domaćica..

image

Za kuharicu s Facebooka funta je velika kao kuća

AFP

Za jedan ručak ipak su jeli sendviče s piletinom, a ona je od kostiju napravila juhu koja joj je dobro poslužila za pripremu juhe od bundeve te variva od piletine i graha..

Vjerovali ili ne, nakon svog tog blagovanja preostalo je još malo mesa, a iskoristila ga je za polpete (8 komada) koje je zamrznula za još jedan brzinski obrok. Iako nije spomenula koliko članova obitelji ima, ljudima je nevjerojatno da joj takvo nešto uspjelo.

"Kako ljudi uspiju napraviti toliko stvari od jedne kokoši? Ja sam sretna ako nam je jedna kokoš dovoljna za obrok, a nas je četvero", upitala se jedna komentatorica.

U sadašnjim teškim ekonomskim trenucima vrijedilo bi provjeriti preporuke Facebook savjetnice. Reklo bi se da je, osim odabira što većeg pileta, važno tanko rezanje mesa i doziranje obroka. Prejedanje ionako nije zdravo.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:40