StoryEditorOCM
Savjetinema više čekanja

Sladoled tvrd kao kamen omekšat ćete za par minuta uz ovaj mali trik. Sve što vam treba je nož - pogledajte!

Piše Spiza SD
18. svibnja 2023. - 18:28

Koliko ste se puta "snervali" otvorivši pakiranje sladoleda, željni onog prvog slasnog zalogaja, i naišli na sladoled tvrd poput kamena? Idući put kad vam se to dogodi nećete morati nestrpljivo cupkati dok se sladoled polako otapa, samo se sjetite ovog savjeta i za čas ćete uživati u omiljenoj poslastici.

Kada trebate brzo otopiti sladoled koji je čvrsto smrznut, oštar kuhinjski nož je iznenađujuće učinkovit alat. Da biste upotrijebili ovu tehniku, stavite nož na minutu pod vruću vodu da se zagrije, a zatim po sladoledu zarežite više rezove dubokih oko dva centimetra.

Ovaj proces ne samo da omekšava sladoled koji je bio u dodiru s vrućim nožem nego povećava površinu izloženu toplijem zraku sobne temperature, ubrzavajući tako proces odmrzavanja. Već za nekoliko minuta trebali biste ga mogli lako zagrabiti žlicom.

Druga metoda, prikladnija za sladolede pakirane u kantice, umjesto zarezivanja vrućim nožem podrazumijeva ubadanje. U priloženom videu vidjet ćete kako se točno izvodi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:31