StoryEditorOCM
Savjetilakše ne može

Jednostavan način za savršeno kuhana jaja: držite se ovog pravila i svaki put će biti skuhana baš kako ste željeli

Piše Spiza
27. ožujka 2023. - 11:45

Naš nedavni tekst o kuhanju jaja izazvao je neočekivano velik interes čitatelja. Čini se da mnogima taj početnički kuharski zadatak i dalje zadaje muke! Stoga se nadamo da će takvima i ovaj savjet dobro doći, premda bi mogao iznenaditi i nešto iskusnije, jer čak se i kuharima s pristojnim stažem zna dogoditi da im se jaje ne skuha baš onako kako su željeli.

Jedna jednostavna računica osigurat će da se jaja skuhaju baš onako kako vam treba.:

Jaja stavite u hladnu vodu, pazeći da je površina 3 centimetra iznad jaja - stavite li ih u vruću vodu, može im puknuti ljuska. Pričekajte dok voda ne uzavre pa ugasite vatru i poklopite posudu. 

Želite li meko kuhana jaja, pustite ih da stoje poklopljena 4 minute. Žumanjak će biti tekuć i savršen za umakanje.

Želite li da je ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:30