StoryEditorOCM
Slatkobombica

Svi su ludi za njenim palačinkama s tri nadjeva, a nama je otkrila recept: pogledajte kako se radi to slatko savršenstvo

Piše T. S. M.
20. travnja 2024. - 13:04

Kojim vam je nadjevom najdraže napuniti palačinke? Ako se ubrajate u one kojima se teško odlzčiti ili jednostavno volite palačinke s jako puno nadjeva, pronašli smo ideju koja će vam savršeno odgovarati - palačinke s čak tri slasna nadjeva.

Ideju smo vidjeli na Instagramu Slatka domaćica, i baš nas je oborila s nogu, kao i mnoge druge koji su joj u samo tri dana od objave dali preko tri i pol tisuće "lajkova". Sasvim razumljivo. Ovo je stvarno bomba.

Julia Radojević, kreatorica iza ovog slatkog profila dopustila nam je da prenesemo recept, a mi ga jedva čekamo natipkati kako bismo se što prije bacili na pravi posao: isprobavanje. 

Palačinke s tri nadjeva

Sastojci:

3 jaja
500 ml mlijeka
250 g brašna
prstohvat soli
200 ml mineralne vode
ulje za prženje

Nadjev:

puding od vanilije bez kuhanja
namaz od pistacija
sjeckani bademi

Priprema:

Jaja i sol kratko umutite mikserom pa im dodajte mlijeko i miksajte tek toliko da se sjedini.

U smjesu prosijte brašno pa mutite dok ne postane glatko. Tijesto pokrijte krpom i ostavite da odstoji najmanje pola sata.

Nakon toga dodajte mineralnu vodu pa promiješajte kuhačom, nikako mikserom.

Za pečenje tava mora biti vruća. Svaki put prije pečenja palačinke u tavu stavite malo ulja. Pecite ih s obje strane dok ne dobiju zlatne rubove.

Pečene palačinke nadjenite kako je prikazano u videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:45