StoryEditorOCM
Slanoslobodno navalite

Ovčarska salata je specijalitet za koji još niste čuli: zdrava je i priprema se lako, a svaki je zalogaj pravi užitak

Piše T. S. M.
24. travnja 2024. - 17:55

Ako ste odlučili jesti malo više salate, a malo manje kruha, kolača i mesa, baš dobro za vas. Dobrom odlukom kod nas ste zaslužili ne samo pohvalu, nego i jedan odličan recept.

Jeste li ikad čuli za - ovčarsku salatu?

Ovčarska salata je podvrsta poznate šopske salate. Preciznije, pojačana verzija šopske salata.

Uobičajenim sastojcima kao što su krastavci, rajčice, luk, paprika i sir dodaju se tvrdo kuhana jaja, gljive, dimljena šunka i slični sastojci. Odaberite ih prema svojoj savjesti i bacite se na posao. Nudimo osnovni recept.

Ovčarska salata

Sastojci

70 g sira sirene ili feta
50 g dimljene šunke ili pršuta
7 mini šampinjona
2 rajčice
2 jaja
1 krastavac
1 paprika
1/2 ljubičastog luka
marinirane masline
sjeckani peršin
maslinovo ulje

sol, papar

Priprema:

Skuhajte jaja utvrdo pa ih ogulite i narežite.

Narežite rajčicu, šampinjone (izvorno se koriste sirovi, ali ako želite vi ih najprije termički obradite po svom ukusu), papriku i krastavac na kockice, luk usitnite pa sve stavite u zdjelu za posluživanje i promiješajte.

Dodajte šunku, jaja, masline, maslinovo ulje, sjeckani peršin te sol i papar pa ponovno promiješajte.

Preko svega naribajte ili nadrobite sir pa salatu ostavite da se ohladi oko pola sata prije posluživanja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2024 14:02