StoryEditorOCM
Pričepicajolka

Kako ispeći najbolju pizzu otkriva nam Dalmatinka koja je oduševila na natjecanju u Italiji: ‘Ova je baš kraljica...‘

28. svibnja 2023. - 11:01

Pizza napoletana trenutno je zvijezda među pizzama, za jedne najbolja pizza koju su probali, za druge nepremostiva prepreka - koliko god se trudili, jednostavno ne mogu dostići taj sveti gral tankog tijesta i slasnog nadjeva. Prema uredbi Europske komisije, pizza napoletana treba biti mekana, elastična i mora se lako dati  presaviti na četiri dijela. Ne smije imati promjer veći od 35 centimetara, mora imati povišen rub debljine 1 do 2 centimetra i nadjevenu sredinu ne višu od 0,4 centimetara, a što se tiče mozzarelle koja ide na ovu cijenjenu pizzu, u obzir dolaze isključivo "Mozzarella di Bufala Campana AOP" i "Mozzarella STG"... Uh, da se čovjek umori samo od čitanja, ali, eto, to je cijena savršenstva koje dostižu samo najpredaniji.

A među takvima je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:45