StoryEditorOCM
Županijapismo Zlatke Kundid

Žena s dva fakulteta ‘čestitala‘ čelnicima Županije: ‘Nakon 28 godina radnog staža brojim posljednje dane do biroa‘

Piše Davorka Blažević
16. svibnja 2022. - 13:17

U povodu Dana Šibensko-kninske županije, 17. svibnja, sužbenica u otkaznom roku, Zlatka Kundid, magistra znanosti (prof. pedagogije) i violinistica, s dvije fakultetske diplome, uputila je čelnicima županije "prigodno pismo". Zapravo, riječ je o zamolbi za povrat na radno mjesto u županijskoj upravi, temeljem Rješenja o ocjenjivanju za 2020. i 2021. godinu. Zadnji je to pokušaj ove dugogodišnje djelatnice Šibensko-kninske županije, koja je prije nekoliko mjeseci proglašena viškom, gotovo jedina od 169 zaposlenika županijske administracije, da se pokuša vratiti na posao prije negoli po sili zakona 15. lipnja i formalno završi na Zavodu za zapošljavanje.

U pismu, koje se zbog prigode može nazvati nekom vrstom čestitke, Zlatka piše:

-Ovim putem, prigodno i srdačno Vas svih pozdravljam uoči Dana Šibensko-kninske županije, 17.05.2022. godine, te se zajedno s Vama radujem kao djelatnica ŠKŽ u otkaznom roku i pridružujem najljepšim čestitkama nakon 23 godine rada u našoj Županiji.

Obraćam Vam se svima, dragim i poštovanim Naslovljenima, u otkaznom roku, da, otkaznom roku koji istječe za 3 tjedna, te nakon 28 godina i 3 mjeseca uzornog radnog staža, u 52. godini života, ja brojim posljednje dane do prijave na HZZ - biro, točnije, dana 15. lipnja 2022. godine- navodi u "čestitci" Zlatka.

-Želim Vas samo kratko obavijestiti da je moj rad, 23 godine u ŠKŽ, bio jedan od najuzornijih, najvrijednijih, požrtvovnih i nadasve kulturnog ophođenja s našim građanima i svim kolegama, a što to moj Grad i moja Županija znaju, uvijek i sve temeljem Zakona i mog profesionalnog habitusa, radnog i osobnog dostojanstva.

Apeliram i molim ovom posljednjom prigodom, prije odlaska na HZZ dana 15.06.2022., te prethodno predavši u ovom 2,5 mjesečnom otkaznom roku niz zamolbi NKV i SSS stručne spreme za čistačicu, prodavačicu, sobaricu, jer radnog mjesta VSS za mene u novom Pravilniku županije- nema; ja sam višak.

No, ja "višak", ili kako neki rekoše, čak i nemarna i neradna, ja sam uvijek puno radila; prva dolazila, zadnja odlazila, radila sam za, sada novim Pravilnikom novootvorena čak 2 radna mjesta koja će se popuniti novim službenicima odmah po mom odlasku na HZZ.

Zašto nigdje za mene mjesta nema?

Ima ga u foajeu Šibenskog kazališta, pored Ive Brešana, Maksima Mrvice i šibenskih velikana, stoji i jedna violina, ja. Ima ga u NSK u Zagrebu. No, ja nemam sredstava za dalje preseljenje ili odlazak. Vodim sama brigu o bolesnoj majci.

Ovo je moj grad, moja županija- napisala je Zlatka Kundid, u "čestitci" županu Marku Jeliću i njegvoim zamjenicima, Iris Ukić Kotarac i Ognjenu Vukmiroviću, predsjedniku Županijske skupštine Stipi Petrini i njegovom zamjeniku Branku Dželaliji, pročelnici Ureda župana Ceciliji Tolo, pročelnicama Upravnog odjela za prosvjetu i Upravnog odjela za zdravstvo, Sanji Kumanović Stipaničev i Marici Spahiji, te šibenskom gradonačelniku Željku Buriću.

Zlatki Kundid je napravljena velika nepravda, no, čini se da je baš nitko u županiji nije kadar ispraviti...

20. travanj 2024 12:27