StoryEditorOCM
ŽupanijaRadovi u Kninu

Zbog obnove Gunjačinih stuba, Zvonimirovom se vozi uz posebnu prometnu regulativu

6. veljače 2017. - 21:04

Splitska tvrtka Neir počinje uređenje Gunjačinih stuba, jedne od najstarijih ulica u zaštićenoj kulturno-povijesnoj jezgri Knina, a radovi vrijedni 180 tisuća eura trajat će do 30. travnja. Posao je pripao tvrtkama Cestar iz Splita i Viadukt iz Zagreba, a financiraju ga Hrvatske vode.  Zahvat je sastavni dio  IPA-projekta "Poboljšanje sustava vodoopskrbe i odvodnje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Knina". U ovoj fazi izabrani podizvođač, splitski Neir, vratit će Gunjačinoj prepoznatljive stare kamene ploče. Vodovodni cjevovod ulicom ranije je saniran.

Podizvođač je, inače, dobio odobrenje Ministarstva kulture za radove na nepokretnim kulturnim dobrima, pa odgovara svim kriterijima za realizaciju projekta u kninskoj povijesnoj jezgri. Projektnu dokumentaciju izradio je šibenski Konzervatorski odjel, a odobrilo ju je resorno Ministarstvo.

Zbog obnove Gunjačinih stuba,  u Kninu će se sve do 31. ožujka od 7 do 17 sati Zvonimirovom ulicom (dionica državne ceste D33) prometovati uz privremenu prometnu signalizaciju. 

Promet će se regulirati vertikalnom signalizacijom, a po potrebi i ručnom regulacijom, priopćeno je  iz Županijskog centra 112.
 


Projekt "težak" 15,67 milijuna eura

Ukupna vrijednost projekta "Poboljšanje sustava vodoopskrbe i odvodnje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Knina" iznosi 15,67 milijuna eura, od čega se kroz IPA fond financira 8,78 milijuna eura, dok ostatak, priopćuje Hina, pokrivaju nacionalna sredstva.

09. svibanj 2024 05:07