StoryEditorOCM
ŽupanijaOd subote i na Visovac

Više od pet tisuća domaćih gostiju došlo na svoje udišući svježi zrak proteklog vikenda u NP "Krka"!

Piše Branimir Periša
18. svibnja 2020. - 15:49
Red na ukrcaj na brod koji vozi na slapove Krke iz Skradina, mnogobrojni gradjani iz cijele Hrvtaske dosli su u NP Krka nakon otvaranja.Niksa Stipanicev/Cropix

Domaći gosti, najviše iz Splita, Zadra, šibenskog kraja, a i drugih dijelova Hrvatske došli su na svoje udišući svježi zrak proteklog vikenda u NP "Krka".

Park je otvorio sve sadržaje i odredišta, a privukao je posjetitelje pristupačnom cijenom ulaznice s uključenim brodskim prijevozom od Skradina i natrag te naročitom pogodnošću za obitelji. Ulaznice za odrasle koštale su 50 kuna, a obitelji - od dvoje do šestoro članova s djecom do 18 godina uživale su u Krki za stotinu kuna, s uračunatim, upakiranim piknik - obrokom.

Kako kaže glasnogovornica nacionalnog parka Katja Župan, u subotu je prodano nešto više od 1700 ulaznica, a u nedjelju više od 3,5 tisuće. Ta će promotivna akcija potrajati do 18. lipnja.

-Jako smo zadovoljni posjetom, naročito zato što su domaći gosti pronašli svoj kutak mira i prirode nakon razdoblja izolacije tijekom strogih epidemioloških mjera. Redovite izlete brodom do Visovca otvorit ćemo krajem svibnja i početkom lipnja, no od ove subote proradit će brodska linija Stinice-Visovac-Remetići, za informaciju svima koji sa Skradinskog buka žele posjetiti otok franjevaca, napominje Župan.

18. travanj 2024 21:25