StoryEditorOCM
ŽupanijaTIŠNJANSKA TRADICIJA

Veslačka regata u starim gajetama oduševila okupljene: ‘ Na moru je veliko rivalstvo, na kopnu - zabava‘

Piše Šibenski.hr
11. rujna 2023. - 15:33
U Tisnom, na otoku Murteru, održana je četvrta veslačka regata tradicijskih drvenih brodova. U starim gajetama snagu su odmjerilo je osam ženskih i pet muških posada.Luka Gerlanc/cropix/Cropix

U Tisnom, na otoku Murteru, održana je četvrta veslačka regata tradicijskih drvenih brodova. U starim gajetama snagu su odmjerilo je osam ženskih i pet muških posada.

- Zaplovilo je osam ženskih i pet muških posada iz Tisnog, ali i s cijelog otoka Murtera pa čak i iz Tribunja. Pobjednice u ženskoj konkurenciji bile su Tišnjanke, a u muškoj su prije petnaestak minuta slavili Murterini, otkrio je.

Katarina Anka Stegić, predstavnica pobjedničke posade kazala je ekipa oduševljena ovom pobjedom te da su se cijelu godinu pripremali za ovu utrku.

- Ovo je prva pobjeda, što ne znači da nismo već osvajali dobra mjesta, tri treća ove godine. Htjela bih pozdraviti sve Tišnjane gdje god bili. Mi smo oduševljeni s ovom pobjedom. Pripremamo se cijelu godinu kao najozbiljniji sportaši, rekla je za HRT.

Martina Mudražija, predstavnica organizatora istaknula je kako u ovom natjecanju većinski sudjeluje mlađa populacija. Dodala je kako međi stanovnicima otoka uvije postoji rivalstvo, ali da ono nestane kada se svi vrate na kopno.

- Udruga sveti Andrija broji stotinjak članova, većinom su to mladi ljudi koji žive na području općine Tisno. Većina brodova i posada s cijeloga otoka su mlade žene i mladi muškarci. Devedeset posto sudionika i članova su mlađa populacija. Uvijek ima rivalstva na moru, ali kada dođemo na kopno sve je to dobra zabava, zaključila je.

 

28. travanj 2024 14:44