StoryEditorOCM
ŽupanijaSto bočica više

U Šibenik pod policijskom pratnjom stiglo više od 1000 doza Pfizerovog i AstraZenecovog cjepiva, stiže i Moderna

Piše Katarina Rudan
16. veljače 2021. - 14:28

U Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije u utorak je, uz policijsku pratnju, stigla poveća pošiljka cjepiva protiv virusa COVID-19 u kojoj je bilo 580 doza Pfizerovog cjepiva i 500 doza proizvođača AstraZeneca.

-Većina cjepiva već je distribuirana prama domovina zdravlja u Kninu, Drnišu i Šibeniku. Dio doza ostavljen je za drugo procjepljivanje zdravstvenih djelatnika po domovima zdravlja te za korisnike domova za starije i nemoćne, koji su se naknadno javili za cijepljenje. Inače, primili smo 100 doza Pfizerovog cjepiva više nego što je bilo najavljeno, a imamo i najavu da bi nam kroz ovaj tjedan trebalo biti dostavljeno još  400 doza Moderninog cjepiva – rekla nam je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije Diana Dulibić.

Dodala je da je najveći broj doza išao prema Domu zdravlja Šibenik, pošto taj Dom pokriva najveće područje i ima najviše, 45, ambulanti opće obiteljske medicine. Drugi tjedan, rekla je Dulibić, očekuje se pošiljka od najmanje tisuću doza cjepiva koje će biti proporcionalno broju osiguranika raspoređene po  domovima zdravlja.

17. travanj 2024 00:08