StoryEditorOCM
ŽupanijaStanje u školama

U županiji trenutno 26 djelatnika i 60-tak učenika osnovnih i srednjih škola pozitivno na COVID-19, u samoizolaciji 780 djece

Piše Katarina Rudan
9. prosinca 2020. - 18:46
U Šibensko-kninskoj županiji ukupno je 780 učenika  u samoizolacijiIlustracija/Nikša Stipaničev/Cropix

Osnovne i srednje škole na području Šibensko-kninske županije ove školske godine ukupno pohađa oko 10.000 učenika. Prema informacijama koje smo dobili od pročelnice županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Sanje Kumanović Stipaničev, u srijedu je ukupno bilo 60-tak učenika pozitivnih na COVID-19.

- Trenutno je 26 djelatnika oboljelih od COVID-19 infekcije, a ukupno je 780 učenika  u samoizolaciji. Situaciju pratimo – usudim se reći – iz minute u minutu. Stanje nije alarmantno, ali ipak smo odlučili da sukladno preporukama epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, a temeljem preporuke županijskog Stožera civilne zaštite, Šibensko-kninska županija kao osnivač srednjih škola na svojem području je suglasna da srednjoškolske ustanove primjenjuju model „C“ organiziranja nastave na daljinu, počevši od 14. prosinca do 23. prosinca 2020. godine, kaže pročelnica.

Osnovci i dalje idu po modelu „A“, a Kumanović Stipaničev podsjeća da su samo dvije osnovne škole kojima je osnivač Županija, u ovoj školskoj godini „nakratko“ s nastave u razredu, zbog koronavirusa, morale ići na online nastavu, odnosno model „C“.

- Na samom početku školske godine Osnovna škola „Murterski škoji“ u Murteru dva je tjedna nastavu imala online, a prošli tjedan Osnovna škola dr. Franje Tuđmana u Kninu po modelu „C“ radila je tjedan dana. Trenutno takvih situacija nemamo, reče pročelnica Sanja Kumanović Stipaničev.

23. travanj 2024 11:32