StoryEditorOCM
ŽupanijaJoš jedan slučaj

U šibenskoj bolnici 12 pacijenata, u splitskom KBC-u troje bolesnika na respiratoru; Iz županijskog Stožera apeliraju: Izlazite vani samo u nuždi

Piše šibenski.hr
3. travnja 2020. - 09:58

Na području Šibensko- kninske županije u petak je potvrđen još jedan slučaj bolesti od virusa COVID-a 19. Kako ističu u Stožeru civilne zaštite Šibensko-kninske županije, radi se o osobi koja je bliski obiteljski kontakt sa zaraženom osobom. Podsjetimo, jednog oboljelog Šibensko- kninska županija imala je i u četvrtak, dok je u srijedu bilo pet novooboljelih.

- Na dan 3. travnja 2020. godine na području Šibensko-kninske županije je oboljela ukupno 31 osoba. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a tri pacijenta su na respiratoru u KBC Split- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Prema njegovim riječima, četiri osobe- svi državljani Republike Hrvatske- su u karanteni. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 348 osoba, od kojih su 146 osoba kontakti s oboljelima, iznio je Blažević.

Kako se doznaje u šibensko- kninskoj policiji, u posljednja 24 sata zaprimljene su tri dojave o kršenju mjera samoizolacije. Izlaskom na teren, utvrđeno je da je jedna osoba kršila navedene mjere.

- Broj oboljelih i dalje raste, stoga i dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlazite vani samo ako je izlazak neophodan, jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo zaustaviti širenje epidemije- apeliraju iz šibensko-kninskog Stožera civilne zaštite.

25. travanj 2024 13:58