StoryEditorOCM
ŽupanijaBroj porastao na 38

U nedjelju čak šest novooboljelih u Šibensko- kninskoj županiji: Svi su bili u kontaktu s ranije zaraženima koronavirusom

Piše šibenski.hr
5. travnja 2020. - 12:42

U nedjelju je zabilježen relativno veliki porast broja novoobljelih od koronavirusa u Šibensko- kninskoj županiji. Prema informacijama Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije registrirano je šest novooboljelih pacijenata od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji.

- Troje novooboljelih je iz Šibenika, dvoje iz Murtera i jedna osoba iz Knina. Time se brojka povećala na 38 oboljelih od COVID-19. Riječ je o osobama koje su bile u direktnom kontaktu s osobama oboljelim od koronavirusa. Na Odjelu infektologije hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivni na virus SARS-CoV-2, a troje pacijenta i dalje se nalaze na respiratoru u KBC Split- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Prema njegovim riječima, šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

- U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bio kršenja navedenih mjera- izvijestila je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

26. travanj 2024 22:44