StoryEditor
Županijacro race

U Primoštenu starta treća etapa velike biciklističke utrke: HAK i policija upozoravaju vozače na privremenu regulaciju prometa, pročitajte detalje

Piše Šibenski.hr
29. rujna 2021. - 14:40

Kako javljaju iz Hrvatskog autokluba (HAK), sutra će se (30. rujna) na cestama Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije voziti treća etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke pod nazivom CRO Race na kojoj će sudjelovati oko 150 biciklista, prateće službe i osiguranje. Start je na Starom trgu u Primoštenu.

Na prometnicama kuda se kreće utrka, u razdoblju od 12 do 17:30 sati bitu će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

Također, upozoravaju se sudionci u prometu da su, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Budući da trase utrke voze većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, ovim dopisom napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 - 50 km/h. Obzirom da će staza biti osigurana od strane predstavnika MUP-a, neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama.

Pozivaju se svi vozači motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

item - id = 1131002
related id = 0 -> 1147200
related id = 1 -> 1147181
02. prosinac 2021 05:58