StoryEditorOCM
Županijavrijedna akcija

Suradnja Šibenskih šapa i NP-a Krka: udomite psa i dobijte godinu dana besplatnog uživanja u krškoj ljepotici

Piše Šibenski.hr
9. listopada 2023. - 18:09

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i udruga Šibenske šape potpisale su ugovor o suradnji čiji je cilj zaštita životinja, što je značajan korak u promicanju brige o životinjama i poticanju udomljivanja pasa iz te udruge. U skladu s tim ugovorom, Nacionalni park „Krka“ osigurat će besplatno članstvo u Klubu prijatelja Krke osobama koje udome psa preko Šibenskih šapa. Time želimo potaknuti udomljivanje pasa iz te udruge uz istovremeno pružanje brojnih pogodnosti koje donosi članstvo u Klubu prijatelja Krke.

Kako bismo naglasili važnost te suradnje i još jednom pozvali građane da pruže dom napuštenim psima, u suradnji s klubom Azimut u subotu, 7. listopada 2023. organizirali smo edukativno druženje u povodu Svjetskog dana životinja. Fotografije pasa bile su izložene na štafelajima, a informacije o radu organizacija i prilikama za podršku posjetitelji su mogli dobiti na štandovima postavljenim za tu prigodu.

„Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka‘, kao zaštićeno područje, brine o prirodi, baštini, ljudima koji nas posjećuju i životinjama s kojima dijelimo životni prostor. Zato smo inicirali i organizirali ovaj događaj upravo u povodu 4. listopada, Svjetskog dana životinja, kako bismo naglasili važnost skrbi i empatije za sva živa stvorenja. Prepoznali smo i podržali rad udruge Šibenske šape i odlučili dodatno motivirati građane da udome pse iz te udruge godišnjim članstvom u NP ‘Krka‘“, istaknula je ravnateljica JU „NP Krka“ Nella Slavica i dodala: „Zahvaljujem svima koji su se u subotu, uz edukaciju i zabavu, družili s nama i još jednom pozivam sve one koji za to imaju uvjete da udome psa i s njim posjete Nacionalni park ‘Krka‘, na čijim su stazama psi uvijek rado viđeni posjetitelji.“

Poseban gost tom prigodom bio je Marko Aleksić, trener i vodič službenog psa jedinice interventne policije, voditelj podružnice Ghetto Dog škole, koji je održao predavanje o treniranju pasa i demonstrirao njihov trening. Djelatnice JU „NP Krka“ vodile su radionicu izrade slastica za pse, a sudionici su imali priliku naučiti kako od odbačenih materijala poput starih uniformi i džinsa napraviti modne dodatke za pse i oslikati ih.

image

Marko Aleksić i Nella Slavica

29. travanj 2024 03:16