StoryEditorOCM
ŽupanijaeTwinning projekt

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš dobila Europsku oznaku kvalitete; sudjelovale i škole iz Slovenije i Litve

Piše šibenski.hr
22. siječnja 2024. - 18:29

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš dobila je Europsku oznaku kvalitete za eTwinning projekt „Euro new currency“ i „eSafety first“. Dodijeljeno je ukupno 15 190 europskih oznaka kvalitete članovima 2002 projekta za izvanredan rad. Među njima su i 494 dobitnika iz Republike Hrvatske.

Projekte su odradili učenici 2. razreda smjer ekonomisti uz mentorstvo Martine Jerković univ.spec.oec. Projekt „Euro new currency“ kojeg je autorica nastavnica Martina Jerković, trajao je cijelu školsku godinu, a u njemu su sudjelovale škola iz Slovenije, dvije škole iz Litve i pet škola iz Hrvatske. Jezik projekta je bio englesko/hrvatski dok je njegov cilj bio upoznati Euro valutu EU, poboljšati financijsku pismenost i jezične kompetencije učenika. Tijekom školske godine nastavnici su s učenicima provodili aktivnosti kroz koje su uvježbavali i ponavljali školsko gradivo iz strukovnih predmeta te ostvarili vrlo lijepu suradnju s Hrvatskom središnjom bankom obilježavajući Svjetski/Europski tjedan novca.

Na poziv nastavnice Annete Wilk iz Poljske nastavnica Martina Jerković uključila je učenike drugog razreda smjer ekonomisti u projekt „eSafety first“. Projekt je trajao cijelu školsku godinu, a u njemu su sudjelovale škole iz Poljske, Hrvatske i Italije. Jezik projekta je bio englesko/hrvatski, a cilj projekta je bio upoznati učenike s osnovama sigurnog korištenja interneta i elektronskih medija.

Tijekom provedbe oba eTwinning projekta korištene su različite pedagoške inovacije i metode u provođenju aktivnosti. Projekti su integrirani u školske kurikulume a suradnja i komunikacija među partnerskim školama ostvarena je suradničkim radom.

28. travanj 2024 21:33